Fan Video

Slender Man Vlogs och ARGs

Marble Hornets

Den 20:e juni, 2009, började Youtubaren MarbleHornets stå värd för videor kallade “ingångar” som påståddes vara filmade segment återvunna av någon kallad “Jay” (eller också “J), och innehöll filmmaterial med en vän som sedan dess försvunnit.

Det skulle senare stå klart att serierna skapats av två filmstudenter, SomethingAwful avändare KicksYouInHalf (Joseph DeLage) och Ce gars (Troy Wagner), som del av ett alternate reality bame centrerat kring Slender Man myten kallkat Marble Hornets Project. I denna version, kallas varelsen The Operator. I februari 2013, har kanalen mer än 250,000 prenumeranter och uppladdat 67 videor uppdelade på 3 säsonger. Sedan finns dussintals fler responsvideor som Youtubaren totheark laddat upp, som är en återkommande karaktär inom historien.

Många forumtrådar har skapats för folk att dela med sig av spekulationer och teorier om spelet på sidor som

Something Awful, Unfiction, BuzzFeed och Reddit. Ett Marble Hornets wiki-inlägg och ett Twitter–konto (Jay’s) har registrerats för att hålla koll på diskussionerna.

En radiointervju har gjorts med Troy Wagner (regissör/Jay) och Joseph DeLage (Alex Kralie) i början av augusti 2010 om Marble Hornets Project. Intervjun, uppdelad i fem delar, finns på Wagners personliga YouTube-kanal troyhasacamera.

Framgången för Marble Hornets ledde Joseph DeLage, Tim Sutton, och Troy Wagner att bjudas in till att jobba på skriptet för spelet Slender: The Arrival, som skulle släppas 26:e Marsh, 2013. Vidare, annonserades det 25:e februari, 2013 att Mosaic Media Group, mest kända för 2011 års komedi Bad Teacher, skulle producera en adaption av Marble Hornets, som skulle börja filmas på våren.

20 Dollar

20 Dollar är en sub-meme från Marble Hornets Vlog.

Den 30:e september 2009, laddade Youtube användare brett824 upp en parodisk video som refererade till hur vissa tidiga inlägg från vloggen saknade ljud. Faktum är att den fokuserade på inlägg #6, och lade till refrängen från Browzs 20 dollars låt från hans skiva Timeless från 2009 för humorn.

Den blev snabbt en hitlåt associerad med Slender Man inom online communities, då folk såg 20 dollar gimmicken som huvudanledning till att varelsen alls skulle jaga folk. Det blev ett catchphrase själv och följdes snart av fler parodier.

Andra Slender Man relaterade serier

Marble Hornets-inspirerade projekt har synts på YouTube sedan dess, varav de tidigaste och mest anmärkningsvärda är EverymanHYBRID och TribeTwelve.

Vidare, kan de ha inspirerat bloggen kallad “Just Another Fool”, med en historia om en man vars bror placerats på mentalsjukhus efter han återvänt från Irak, där han är den enda överlevande i ett lag som enligt uppgift mötte Slender Man. Detta har inspirerat andra bloggbaserade historier som “Seeking Truth” och “Dreams in Darkness”.

EverymanHYBRID är historien om Jeff, Evan, och Vinny Everyman som startar en fitness-podcast som går helt åt helvete, och TribeTwelve berättar om när Noah Maxwell undersöker sin kusins påstådda självmord. EverymanHYBRID var den första vloggen att ta efter Marble Hornets, där TribeTwelve började en månad efter. TribeTwelve startade som homage till Marble Hornets, men efter de första få videorna, ändrades formatet till att serien stod på egna ben, där man kunde se den Slender Man och hans tentakler användas videografiskt för första gången. Bland Marble Hornets, sägs båda vloggarna vara grundare till Slenderverse, en samling historier och Vloggar skapade av vanliga användare som kretsar kring Slenderman. Videoserien i tre delar tenderar referreras till som “The Big Three”. Andra Vloggar och Bloggar som existerar tillhörande myten kan hittas på Unfiction forumen, där noterbara exempel är The Andersen Journals, DarkHarvest, och CaughtNotSleeping.

Se även sidan om Slender Man Fan Art, klicka här.