Släktningar

Andra karaktärer inspirerade av Slender Man, eller tvärt om…?

Minecrafts Enderman

Den 26:e Juli 2011, skrev Notch, Minecrafts skapare, på sitt Google + konto en bild av spelet med nya monster som kommer synas i en kommande uppdatering.

I en Reddits inlägg från samma dag, påstådde Notch att monstrets namn skulle vara Enderman som en referens efter att någon, användare drodeznop, kom på namnet “Slender Man”. Ett inlägg på Minecraft Wikin har gjorts med bilder som visar en klarare bild av varelsen. På grund av likheterna i namn och förmågor med Slender Man myten, startade 4chan användare från /v/ forumet en namnlista att ändra Endermans namn till “Far Landers”. Notch skrev ett tweet med skämt om initiativet, där han implicerade att inte kommer ändra det.

Enderman

Doctor Who’s The Silence

The Silence är en påhittad “religiös order eller rörelse” ledd av en alienras med samma namn som Brittiska science fiction tv-serien Doctor Who.

Med en design inspirerad av Munchs kända målning Skriet, avbildas karaktärerna som långa aliens i svart kostym, vit skjorta, slips och ett konstigt, vridet, formlöst ansikte. De rapporteras också ha någon sorts kraft att kontrollera andras hjärnor som orsakar minnesförlust när man ser bort efter att ha sett dem, vilket är ganska lika förmågorna hos The Operator, Marble Hornets’ egen version av Slender Man myten.

Även om frasen “Silence will fall” återkom under 2010 års Doctor Who-serier, syntes Silence inte förrän 2011 säsongens episod The Impossible Astronaut, vilken öppnade den 6:e säsongen.

Det står inte klart om producenterna delvis inspirerades av memen vid skapandet av deras egen skurk för serien.

Kolla också ”Slender Man Vlogs och ARGs”.